kleiduiven schietbanen in nederland

Kleiduiven schietbanen in Nederland

Of je nu op zoek bent naar een schietbaan in de buurt of gewoon geïnteresseerd bent in de verschillende schietbanen die Nederland te bieden heeft, hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Van locatie, contactgegevens tot beschikbare faciliteiten, wij hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Dit overzicht maakt het gemakkelijk voor je om de juiste schietbaan te vinden die aan al jouw wensen voldoet. Blader gerust door de lijst en ontdek de diverse opties die Nederland te bieden heeft voor kleiduiven schieten.

Provincie Brabant

  1. Boekel – Schietbaan Eric Swinkel  https://kleiduiven.com/Bent u op zoek naar een opmerkelijke en onvergetelijke activiteit voor uzelf of uw groep? Zoek niet verder. Schietbaan Eric Swinkels heet u van harte welkom op hun website, waar avontuur en spanning samenkomen voor een breed scala aan gelegenheden.

    Of u nu op het punt staat een bedrijfsuitje te organiseren, een vrijgezellenfeest in gedachten heeft, op zoek bent naar een boeiende invulling van uw familiedag, of simpelweg een leuke dag wilt beleven met uw vriendengroep, Schietbaan Eric Swinkels heeft alles wat u nodig heeft om van uw bijeenkomst iets speciaals te maken.

    Deze schietbaan, onder de bekwame leiding van Eric Swinkels, biedt niet alleen een veilige omgeving voor schietsportliefhebbers, maar ook een gastvrije en vermakelijke sfeer voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. De expertise en passie van Eric en zijn team staan garant voor een ervaring die uw verwachtingen zal overtreffen.

    Ontdek een verscheidenheid aan schietsporten, van kleiduivenschieten tot schieten met klein kaliber, die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren schutters. Ervaar de spanning van het schieten onder professionele begeleiding en geniet van de opwinding van het raken van uw doelen.

    Bij Schietbaan Eric Swinkels draait het niet alleen om schieten, maar ook om het creëren van kostbare herinneringen en het vieren van speciale momenten in een unieke en inspirerende omgeving.

    Dus, aarzel niet langer. Bezoek vandaag nog de website van Schietbaan Eric Swinkels en ontdek hoe u een buitengewone dag vol avontuur kunt plannen voor uzelf of uw groep. De spanning wacht op u!

  2. Huijbergen – Schietbaan Trapke op http://communities.zeelandnet.nl/data/schietvereniging/
  3. Luyksgestel – Jachtschietbaan de grensschutters https://www.degrensschutters.com/

Provincie Drenthe

  1. Barger Oosterveld – Schietbaan Barger-Oosterveld
  2. Emmen – Schietsportcentrum Emmen https://www.schietsportcentrum.nl/

Provincie Flevoland

  1. Biddinghuizen – Dorhout mees https://www.dorhoutmees.nl/Welkom bij Dorhout Mees, waar een middag schieten synoniem staat voor avontuur en precisie. Of u nu jong of oud bent, deel uitmaakt van een grote groep of liever een intieme bijeenkomst organiseert, wij hebben speciale schietarrangementen die aan al uw verwachtingen voldoen.Bij Dorhout Mees is geen enkele groep hetzelfde. Daarom stellen wij voor elke groep deelnemers een uniek programma samen, zodat u optimaal kunt genieten van alle facetten van de schietsport. Of het nu gaat om bedrijfsuitjes, familiedagen, vrijgezellenfeesten of gewoon een leuke dag met vrienden, wij zorgen ervoor dat uw tijd bij ons onvergetelijk wordt.

    Onze gediplomeerde instructeurs staan altijd paraat om u de nodige begeleiding te bieden. Met hun expertise en passie voor schieten zorgen ze ervoor dat u zich op uw gemak voelt, of u nu voor het eerst een geweer vasthoudt of al ervaring heeft in de schietsport. Uw veiligheid staat bij ons voorop, en onze instructeurs zijn er om u te helpen de kunst van het schieten onder de knie te krijgen.

    Bent u klaar voor een spannende en enerverende middag? Neem contact met ons op en ontdek onze avontuurlijke schietarrangementen. Kom langs en laat uw scherpschuttervaardigheden zien terwijl u geniet van de ongeëvenaarde sensatie van precisieschieten. Dorhout Mees wacht op u voor een middag vol actie en plezier!

  2. Kuinre – Schietbaan KSV de Voorst https://www.ksvdevoorst.nl/home/          BANT, Nederland – Midden in het schilderachtige Kuinderbos in de Noordoostpolder, langs het sfeervolle Schoterpad, vinden schutters en schietsportliefhebbers een thuis bij K.S.V. de Voorst. Deze kleiduivenschietvereniging biedt een oase van schietplezier en gemeenschap voor een diverse groep enthousiaste leden.Voor degenen die hun weg naar deze idyllische locatie willen vinden via navigatiesystemen, wordt het aanbevolen om ‘Bant’ in te voeren als de plaatsnaam. Het telefoonnummer van de schietbaan is 0527-261492. Let wel op: het is alleen bereikbaar tijdens de openingstijden.

    Een van de schietbaan’s grootste troeven is het team van hooggekwalificeerde instructeurs. Allen hebben zij hun opleiding voltooid bij de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) als Basis Trainer. Deze deskundige begeleiders staan klaar om u te helpen uw doelwitten met precisie te raken en om al uw vragen met betrekking tot het schieten of de aanschaf van geweren te beantwoorden.

    Bij K.S.V. de Voorst draait de vereniging voor een groot deel op vrijwilligers. Hun toewijding en inzet vormen het kloppende hart van de vereniging. Als gevolg daarvan zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom en worden ze met open armen ontvangen.

    De vereniging organiseert ook een reeks spannende wedstrijden, meestal gepland op zaterdagen. Houd de kalender in de gaten voor de datums van deze wedstrijden. Wees u bewust dat op wedstrijddagen individuele lessen mogelijk niet beschikbaar zijn.

    Benieuwd naar hoe het er bij K.S.V. de Voorst aan toegaat? Aarzel niet om langs te komen en een kijkje te nemen. Ontdek zelf de unieke sfeer en passie die deze kleiduivenschietvereniging tot een speciale plek maken voor schietsportliefhebbers en nieuwsgierige toeschouwers.

Provincie Friesland

  1. Suameer – K.S.V. DE HARSTE https://www.deharste.nl/
  2. Ameland – Vliegveld Ballum http://www.svameland.nl/

Provincie Gelderland

  1. Elspeet- Nationaal jachtschiet centrum Berkenhorst https://berkenhorst.nl/
  2. Didam- KSV Baerlebosch https://www.baerlebosch.nl/
  3. Rietmolen- Schietsportcentrum t Weideke https://hetweideke.nl/
  4. Ommeren- KSV de Betuwe https://www.ksv-debetuwe.nl/pg-31950-7-123612/pagina/welkom.html
  5. Aalten- Kleiduivenschietbaan “Het Goor” Voskuil https://voskuilaalten.nl/
  6. Halle- KSB de Heide http://wapenhandelcolenbrander.nl/
  7. Ruurlo- Schietbaan ’t Ruurlose Broek https://www.schietbaanruurlosebroek.nl/
  8. Groesbeek- Kleiduivenschietbaan de But https://www.schietbaandebut.nl/
  9. Etten- RP Slootermeer

Provincie Groningen

  1. Meedhuizen- Schietsport Centrum Delfzijl https://sportschietcentrum.nl/

Stap in de wereld van spanning, precisie en avontuur in het prachtige Groningen-Meedhuizen, waar het Schietsport Centrum Delfzijl op je wacht voor een onvergetelijke ervaring in kleiduiven schieten en schietsporten die je hart sneller zullen doen kloppen.

In de schitterende omgeving van Groningen, omringd door de serene natuur, bieden wij de ideale setting voor groepen, bedrijfsuitjes, personeelsuitjes, of zelfs individuele schutters die op zoek zijn naar een spannende uitdaging. Het Schietsport Centrum Delfzijl is niet alleen een plek voor doorgewinterde schutters, maar ook voor beginners die willen proeven van de opwinding van het schieten.

Onze faciliteiten zijn uitgerust met professionele apparatuur en ervaren instructeurs om je te begeleiden, zowel bij kleiduiven schieten als bij schietsporten op verschillende afstanden, variërend van 50 meter tot 300 meter. Of je nu een beginner bent die de basis wil leren of een ervaren schutter bent die zijn vaardigheden wil aanscherpen, we bieden voor ieder wat wils.

Bovendien kun je bij ons deelnemen aan onze schietsportvereniging en deel uitmaken van een gemeenschap van gepassioneerde schutters die hun liefde voor het schieten delen. Hier heb je de kans om je vaardigheden te verbeteren, nieuwe vrienden te maken en samen met gelijkgestemden te genieten van deze prachtige sport.

Waar wacht je nog op? Kom naar het Schietsport Centrum Delfzijl in Groningen-Meedhuizen en laat ons je meenemen op een avontuurlijke reis vol spanning en precisie. Neem contact met ons op via https://sportschietcentrum.nl/ om je schietsportervaring te plannen of om meer te weten te komen over lidmaatschapsmogelijkheden. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen te genieten van de opwinding van kleiduiven schieten en schietsporten in Groningen.

Provincie Limburg

1.Weert – International Shooting Range (ISR) de Wildenberg https://www.schietbaandewildenberg.nl/ 

In de weelderige bossen van De Wildenberg ligt een verborgen juweeltje voor liefhebbers van schietsport en avontuur: International Shooting Range De Wildenberg. Deze locatie biedt niet alleen een uitgelezen kans om uw schietvaardigheden te verbeteren, maar ook om onvergetelijke herinneringen te creëren tijdens diverse gelegenheden.

Of u nu op zoek bent naar een opwindend bedrijfsuitje, een onvergetelijk vrijgezellenfeest, een gezellige familiedag of gewoon een leuke dag uit met uw vriendengroep, International Shooting Range De Wildenberg heeft voor elk wat wils. Met een schat aan ervaring en expertise verwelkomen ze u met open armen voor een dag vol opwinding en avontuur.

Wat deze schietbaan uniek maakt, is het scala aan mogelijkheden dat ze bieden. Van kleiduivenschieten tot schieten met klein kaliber, er is voor ieder wat wils. Dit maakt het een ideale plek voor zowel de recreatieve schutter die op zoek is naar ontspanning als de gepassioneerde sportschutter of ervaren jager die hun vaardigheden willen aanscherpen.

Dus, of u nu uw schietvaardigheden wilt testen, een speciale gelegenheid wilt vieren of gewoon een dag vol plezier wilt beleven, International Shooting Range De Wildenberg staat klaar om u te verwelkomen. Bereid u voor op een onvergetelijke ervaring te midden van prachtige natuurlijke omgevingen en een professionele schietomgeving die uw verwachtingen zal overtreffen.

 

2.Koningsbosch – S.V. De Bosduif http://www.svdebosduif.nl/

Provincie Overijssel

  1. Haaksbergen – KSV Grensland https://ksvgrensland.nl/

Provincie Zeeland

  1. Clinge – Sv de Schutterij http://www.svdeschutterij.nl/

Provincie Zuid-Holland

  1. Den Haag – Jacht-, Skeet- & Trapclub Waalsdorp https://www.jst-waalsdorp.nl/

Kan iedereen kleiduifschieten?

Kleiduifschieten is een sport die doorgaans geassocieerd wordt met precisie, concentratie en behendigheid. Maar de vraag rijst: kan werkelijk iedereen zich wagen aan deze activiteit, of is het voorbehouden aan een selecte groep? Hoewel kleiduifschieten inderdaad een technische vaardigheid vereist, is het niet per se een sport die enkel voor ervaren schutters is weggelegd. Met de juiste begeleiding, motivatie en toewijding kan vrijwel iedereen de kunst van het kleiduifschieten onder de knie krijgen.

 

Net als bij elke vaardigheid, begint kleiduifschieten met een goede basis. Beginners kunnen profiteren van lessen en instructie van ervaren schutters om de juiste technieken te leren. Het leren richten, ademhalen en de timing beheersen, vergt oefening en geduld. Maar het is belangrijk om te onthouden dat zelfs de meest ervaren schutters ooit als beginners begonnen zijn.

 

Hoe oud moet je zijn om kleiduiven te schieten?

De leeftijdsgrens voor kleiduifschieten kan variëren afhankelijk van de specifieke schietbaan en de regelgeving in verschillende landen. Over het algemeen hanteren schietbanen echter een minimumleeftijd van 16 jaar voor het schieten met een wapen en het deelnemen aan kleiduifschietactiviteiten. Deze leeftijdsgrens is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder veiligheid, verantwoordelijkheid en de fysieke en mentale capaciteit van de schutter.

 

Kleiduifschieten vereist het hanteren van een krachtig vuurwapen, wat een aanzienlijke mate van verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Schutters moeten begrijpen hoe ze de shotgun veilig moeten laden, lossen en hanteren, en ze moeten zich bewust zijn van de basisregels van veiligheid op de schietbaan. Dit niveau van verantwoordelijkheid kan vaak beter begrepen en nageleefd worden door individuen vanaf de leeftijd van 16 jaar.

 

Het advies is dus om het te informeren bij de schietbaan bij jou in de buurt om de exacte minimum leeftijd te achterhalen.

 

Vond je dit interessant? Bekijk dan ook de volgende blogs:

Comments are disabled.