jachtkleding Camouflage gids

Jachtkleding Camouflage gids

Wat voor kleur en type camouflage moet je jacht kleding en uitrusting hebben?

Bij het kiezen van de juiste jachtuitrusting zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals functie, seizoen en type jacht. Ook de jacht kleding speelt hier een hele belangrijke rol.

Wanneer draag je signaalkleurige camouflage en wanneer groene camouflage?

We hebben een gids samengesteld om u te helpen bij het kiezen van de juiste kleur voor uw jachtkleding. Het hangt vooral af van wat voor soort dier je gaat jagen en natuurlijk het jachtveld.

Signaalkleur Camouflage:

Vele landen verplichten jagers om minimaal een of twee oranje jachtkleding stukken te dragen uit veiligheidsoverwegingen. Veel wild kan alleen maar blauw , geel, en groene tinten waarnemen. Maar geen oranje of rood zoals wij. Door oranje of rode jachtkleding te dragen vergroten wij onze zichtbaarheid voor mede jagers. Het wild zal ik elk geval er niet onder lijden tijdens de jacht.

 

Tips voor camouflage jachtkleding, denk na om verschillende jachtkleding stukken met andere patronen te mengen wanneer je bijvoorbeeld al zittend tegen een boom het wild op wacht. Misschien een andere jachtbroek met een camouflagepatroon wat aansluit op de bodem bedekking, en een jas die aan het zelfde patroon voldoet van de boom. Vergeet nooit je handen en gezicht te bedekken, dit zijn bleke vlakken die zonlicht reflecteren en een goed bedachte camouflagepatroon met jachtkleding genadeloos verpesten.

 

Camouflagepatronen:

Het feit dat er gigantische veel diversiteit aan camouflagepatronen voor het jagen zijn, zijn deze te rangschikken in een aantal categorieën. Alleen moet je wel rekening houden met de tijden van het jaar, de omgeving en natuurlijk de lokale wetgevingen. Je moet bewuste keuzes maken met meer of minder groen, beige, bruin.

Jagen in bossen:

Woud camouflagepatronen met wat meer densiteit laten toe om in de natuurlijk jacht omgeving op te gaan vooral in bebost gebied om te jagen. Er zijn camouflage patronen voor de jacht met veel fris , jong groen voor de lente maar ook donkere aardetinten met wat meer schaduw en kale takken voor de late herfst en winter jacht. Wanneer je op een hoogzit jaagt of open ladder zit , heb je een camouflagepatroon nodig met veel contrast om je vorm te vervagen tegen de lucht en omgeving. Voor de bers jacht kan je het beste wat zachtere toon gebruiken om je vorm te verdoezelen in de omgeving.

 

Jagen in riet:

Voor deze jacht locatie zou je een type camouflage moeten hebben met veel afbeeldingen van lange grassen, stengels, rietkoppen, maisbladeren en word veel gele en beige camouflage tinten gebruikt. Dit is ideaal voor de duivenjacht op het graan, in het mais maar ook op ganzenjacht en eendenjacht in het riet. De lichte kleuren en lange verticale vormen op deze jacht camouflagepatronen maken ze uitstekend geschikt voor deze biotopen.

Jagen op grasland camouflage:

Jacht en open vlaktes vragen om camouflagepatronen zoals heide, grasland, savanne die vrij open en eenvoudig zijn. Dit is omdat het landschap monotoon een eenvoudig is. Het enigste contrast wat er aangeboden word is aarde, dorre planten, en grassen, allemaal zachte kleuren.

 

Sneeuw:

Sneeuw komt helaas nog maar zelden voor in ons Nederland om te jagen en het jachtveld is nog maar zelden wit. Maar als je in besneeuwde landschappen jaagt zit er bijna altijd variatie aan kleur, licht, donker en diepte. Vandaar dat het dragen van volledig witte jachtkleding niet meteen het beste idee is. Witte jachtkleding vormt een vlakke, opvallende en contrasterende vorm. Sneeuwcamouflage is beter omdat het wit tinten met donkere kleuren en zelfs vegetatie tinten mengt om veel beter op te gaan in een wit besneeuwd landschap en minimaal contrasteert met de achtergrond.

 

Geruisloos jagen:

Het maakt niet uit of je de beste jachtkleding met camouflage patronen draagt, denk er altijd aan om zo stil mogelijk te blijven en de elementen optimaal benut zoals de wind. Het maakt allemaal niks uit als je als een dolle olifant door een winkelstraat beweegt. Denk ook aan het weer en de elementen stem hier alles op af en zorg dat je het niet te koud of te warm krijgt waardoor je dus doorweekt  van zweet of regen raakt tijdens de jacht. Zorg dus dat je de juiste jachtuitrusting draagt voor het seizoen waar je je in begeeft en waardoor je jacht succes vergroot en zo tegelijkertijd comfortabel maakt.

Waar kan je camouflage jachtkleding kopen?

Ben je op zoek naar gecamoufleerde jachtkleding? Dan ben je bij Amazon.nl aan het juiste adres! We hebben een ruim aanbod van verschillende soorten gecamoufleerde jachtkleding, van jassen en broeken tot mutsen en handschoenen.

Onze gecamoufleerde jachtkleding is van hoge kwaliteit en speciaal ontworpen voor de jacht. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal en zijn voorzien van handige zakken en andere functionaliteiten, zodat je alles bij de hand hebt tijdens je jachtavontuur.

Bovendien hebben we gecamoufleerde jachtkleding voor zowel mannen als vrouwen, zodat iedereen gekleed is voor de jacht. Onze gecamoufleerde jachtkleding is ook verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je altijd iets vindt dat goed past.

Dus als je op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige gecamoufleerde jachtkleding, bekijk dan ons aanbod op Amazon.nl. We hebben alles wat je nodig hebt om comfortabel en stijlvol de jacht in te gaan.

Comments are disabled.