beste waterfilter tijdens survival

Beste Waterfilter Kopen voor Schoon Drinkwater Tijdens Survival

In de uitgestrekte wildernis, ver weg van de dagelijkse gemakken, is toegang tot schoon drinkwater van onschatbare waarde. Of je nu een gepassioneerde avonturier bent die graag nieuwe terreinen verkent of jezelf voorbereidt op onvoorziene noodsituaties, de mogelijkheid om veilig en gezond water te drinken is cruciaal. Hier komt de waterfilter in beeld – een compact, krachtig hulpmiddel dat de sleutel kan zijn tot je welzijn tijdens survival uitdagingen.

In deze blog duiken we dieper in de wereld van waterfilters voor survival doeleinden. We zullen ontdekken wat waterfilters zijn, waar je op moet letten bij het selecteren van de juiste filter en hoe deze ingenieuze apparaten werken om zelfs het meest troebele water om te toveren in een verfrissende en betrouwbare bron van hydratatie. Of je nu op het punt staat om bergen te beklimmen, bossen te doorkruisen of simpelweg voorbereid wilt zijn op het onverwachte, lees verder om te leren hoe je de beste waterfilter kunt kiezen om schoon drinkwater te garanderen, zelfs te midden van de meest veeleisende omstandigheden.

Wat is een Waterfilter?

In de wereld van survival en outdoor avonturen is het hebben van toegang tot schoon drinkwater van het grootste belang. Een waterfilter is een onmisbaar hulpmiddel dat ervoor zorgt dat je veilig en gezond kunt blijven, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Het is een draagbaar apparaat dat speciaal is ontworpen om bacteriën, protozoa, chemicaliën en andere verontreinigingen uit natuurlijke waterbronnen te verwijderen, zodat je kunt genieten van zuiver en veilig drinkwater.

Waar Moet Je Op Letten Tijdens Het Kiezen van een Waterfilter?

Bij het kiezen van een waterfilter voor survivaldoeleinden zijn er verschillende cruciale aspecten waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden:

 1. Filtratiesnelheid en Capaciteit: Afhankelijk van je behoeften en het aantal mensen in je groep, is het essentieel om een waterfilter te kiezen die voldoende water per uur kan filteren. Let ook op de totale capaciteit van het filter, zodat je niet halverwege zonder gezuiverd water komt te zitten.
 2. Type Verontreinigingen: Verschillende filters zijn effectief in het verwijderen van verschillende soorten verontreinigingen. Als je in gebieden met veel bacteriën en protozoa bent, is een filter met microfiltratie- en/of nanofiltratietechnologie essentieel. Voor het verwijderen van chemicaliën en zware metalen kan een filter met actieve koolstof zeer nuttig zijn.
 3. Gewicht en Draagbaarheid: Tijdens survival-situaties is het belangrijk om je uitrusting zo licht en draagbaar mogelijk te houden. Kies daarom voor een waterfilter die niet te zwaar is en gemakkelijk in je rugzak past.
 4. Onderhoud en Vervangingsonderdelen: Sommige waterfilters vereisen regelmatig onderhoud en het vervangen van filters of andere onderdelen. Zorg ervoor dat je filterkeuze realistisch is in termen van beschikbare middelen en tijd om onderhoud uit te voeren.
 5. Duurzaamheid: Je waterfilter moet bestand zijn tegen ruwe omstandigheden en mogelijk ruwe behandeling. Kies voor een robuuste optie die lang meegaat, zelfs bij intensief gebruik.

Hoe Werkt een Waterfilter?

De werking van een waterfilter is gebaseerd op verschillende filtratietechnologieën die samenwerken om verontreinigingen uit water te verwijderen. Over het algemeen omvat het proces de volgende stappen:

 1. Voorfiltratie: Grotere deeltjes zoals bladeren en sediment worden verwijderd om de levensduur van de hoofdfilter te verlengen.
 2. Microfiltratie/Nanofiltratie: Dit stadium richt zich op bacteriën, protozoa en andere micro-organismen die ziekten kunnen veroorzaken. Water wordt gedwongen door microscopische poriën die deze deeltjes tegenhouden.
 3. Chemische Filtratie: Sommige filters bevatten actieve koolstof die chemicaliën en geuren adsorbeert, waardoor het water schoner en smakelijker wordt.
 4. Desinfectie (optioneel): Sommige geavanceerde filtersystemen hebben UV-licht of andere methoden om ziekteverwekkers te doden.

Kortom, een waterfilter is een ingenieus apparaat dat gebruikmaakt van meerdere stappen om onzuiverheden en verontreinigingen uit natuurlijk water te verwijderen, waardoor je kunt genieten van veilig en schoon drinkwater, zelfs tijdens veeleisende survival-situaties.

Of je nu een doorgewinterde avonturier bent of gewoon goed voorbereid wilt zijn op noodsituaties, het kiezen van de juiste waterfilter kan het verschil maken tussen dorst lijden en genieten van zuiver water, waar je ook bent. Houd deze essentiële punten in gedachten bij het selecteren van een waterfilter die perfect past bij jouw survival behoeften.

3 beste waterfilters tijdens survival

We hebben een top 3 waterfilters voor je uitgezocht die uitermate geschikt zijn tijdens een survival.

1. Luxe Water Filter Straw Incl. Waterzak

beste waterfilter tijdens survival

Overal en altijd toegang tot veilig drinkwater? Met de Levabe Waterfilter filter je eenvoudig water uit de natuur en zet deze direct om in schoon en veilig drinkwater.

Pluspunten:

 • Direct schoon drinkwater uit de natuur,
 • Compact op te bergen,
 • Lichtgewicht,
 • 5000 Liter

Deze waterfilter is een musthave bij een noodsituatie of outdoor activiteit waarbij je enige tijd afgesloten bent van schoon drinkwater. Verder past deze waterfilter bijna op iedere fles en is daarmee zeer flexibel te gebruiken.

Weten waarom de waterfilter van Levabe dé bestseller is?

Het hoogwaardige micron hollow-fiber membraan en de antibacteriële carbon-fiber combinatie van deze filter verwijdert maar liefst 99,99999% van alle bacteriën, aroma’s, chloor, organisch materiaal en zware metalen. Daarmee behaalt de Filterwell waterfilter een zéér nauwkeurig filterresultaat, waarop je kan vertrouwen! Met deze waterfilter ben je dus verzekerd van voldoende schoon drinkwater op ieder moment. Alles wat je nodig hebt is een waterbron in de natuur!

schoon drinkwater met waterfilter

Alle voordelen op een rij!

 1. Zelf je water filteren waar je ook bent.
 2. Filtert minimaal 5000 liter!
 3. Filtert maar liefst 99,99999% van alle bacteriën.
 4. Hoogwaardige micron hollow fiber membraan en antibacteriële carbon fiber combinatie, voor het meest nauwkeurige filterresultaat.
 5. Klein, compact en lichtgewicht.
 6. Past op bijna iedere (water)fles.
 7. Eenvoudig te reinigen na gebruik.
 8. Ideaal voor noodsituaties.
 9. Voldoet aan NSF/EPA standaarden.

 

2. Personal Water Filter Straw

beste waterfilter outdoor

Ben je op zoek naar gemoedsrust in onverwachte noodsituaties? Geniet je van kamperen en lange wandeltochten? Plan je een reis naar een gebied waar het lokale drinkwater onbetrouwbaar en van lage kwaliteit is? De oplossing is hier: de Personal Water Filter Straw. Met deze stro hoef je je nooit meer zorgen te maken over de beschikbaarheid van schoon water. De Waterfilter Straw biedt de mogelijkheid om direct water te drinken uit meren, rivieren, plassen en zelfs de kraan. Zelfs water uit de meest vervuilde zoetwaterbronnen wordt grondig gezuiverd dankzij de efficiënte filtratie. Bovendien wordt het gebruik van de filter nog handiger gemaakt met de meegeleverde 450 ml waterzak. Je sluit de waterzak gemakkelijk aan op de Waterfilter Straw en dankzij het waterslangetje kun je zelfs op lastig bereikbare plekken water filteren.

De Personal Waterfilter Straw staat garant voor 1500 liter gezuiverd water en weegt slechts 60 gram. En dat is nog niet alles:

 • Verwijdert 99,9999999% van bacteriën die via water worden verspreid, inclusief E. coli en salmonella.
 • Verwijdert 99,999% van watergedragen protozoa, zoals Giardia en Cryptosporidium.
 • Verwijdert 99,999% van microplastics.

Of je nu voorbereid wilt zijn op noodgevallen, van de natuur houdt of naar een gebied reist met twijfelachtig drinkwater, de Personal Water Filter Straw is je betrouwbare metgezel voor zuiver water.

Geen rare bijsmaak of nasmaak
De Personal Waterfilter Straw gebruikt geen jodiumhoudende of gejodeerde harschemicaliën.

Na het gebruik van de Personal Waterfilter Straw doe je een backflush door met het bijgeleverde spuitje in het mondstuk te blazen om het achtergebleven water uit de filter te halen. Als je schoon water in de buurt hebt zuig dan wat water in de filter en spoel het weer terug. Vervolgens een paar keer schudden en beide uiteinden opengeklapt bij kamertemperatuur aan de lucht laten drogen.

 

3. Filterwell Waterfilter – Survival

waterfilter survival schoon drinkwater

Altijd en overal toegang tot veilig drinkwater nodig? Met de Filterwell Waterfilter heb je de mogelijkheid om moeiteloos water uit natuurlijke bronnen te filteren en direct om te zetten in schoon en betrouwbaar drinkwater.

Voordelen in het kort:

 • Onmiddellijk schoon drinkwater uit natuurlijke bronnen
 • Compact op te bergen
 • Lichtgewicht
 • Past op vrijwel elke (water)fles

Deze lichte waterfilter is een essentieel hulpmiddel tijdens noodsituaties of outdoor activiteiten waarbij je voor langere tijd geen toegang hebt tot schoon drinkwater. Bovendien past deze waterfilter op bijna elke fles, waardoor hij uiterst flexibel te gebruiken is.

Waarom is de Filterwell waterfilter de bestseller?
Dankzij het hoogwaardige micron hollow-fiber membraan en de antibacteriële carbon-fiber combinatie verwijdert deze filter maar liefst 99,99999% van bacteriën, geuren, chloor, organisch materiaal en zware metalen. Hierdoor levert de Filterwell waterfilter een uiterst nauwkeurig filterresultaat waarop je kunt vertrouwen! Met deze waterfilter heb je te allen tijde toegang tot voldoende schoon drinkwater, zolang er maar een waterbron in de natuur aanwezig is.

Alle voordelen op een rijtje:

 • Zelf water filteren, waar je ook bent.
 • Goed voor minstens 4000 liter water!
 • Verwijdert maar liefst 99,99999% van alle bacteriën.
 • Hoogwaardig micron hollow fiber membraan en antibacteriële carbon fiber combinatie voor het meest nauwkeurige filterresultaat.
 • Compact, klein en licht van gewicht.
 • Geschikt voor vrijwel elke (water)fles.
 • Eenvoudig schoon te maken na gebruik. Uitstekend voor noodsituaties.
 • Voldoet aan NSF/EPA normen.

Profiteer nu van gratis verzending via bol.com en een geld-terug-garantie van 30 dagen. Bestel vandaag nog de Filterwell Waterfilter voor het meest nauwkeurige filterresultaat en gegarandeerde toegang tot schoon drinkwater tijdens al je outdoor avonturen!

Comments are disabled.