Exclusief Interview met Ed Solomons: Inzichten en Advies van een Legendarische Kleiduivenschutter

In de wereld van het kleiduivenschieten is Ed Solomons een naam die synoniem staat voor excellentie en meesterschap. Als FITASC Sporting Wereldkampioen 2014, heeft hij zich gevestigd als een van de meest gerespecteerde schutters wereldwijd. Ed was Captain van het Engelse Sporting Team in 2012, waar hij een Gouden Medaille met het team en een Individuele Bronzen Medaille behaalde. Met twaalf caps voor het Engelse team en tal van andere titels, waaronder Winnaar van de Clay Shooting Classic en de British Open Sportrap Championship, heeft Ed talloze schutters geïnspireerd. In dit exclusieve interview deelt hij zijn ervaringen, strategieën en adviezen om je te helpen je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde schutter, de inzichten van Ed Solomons bieden een schat aan kennis die je niet wilt missen.

 

Ed Solomons over Focus en Composure tijdens Competities

Wat voor strategieën gebruik je om je focus en kalmte te behouden tijdens competities onder hoge druk?

Ed Solomons: “Een groot deel van mijn mentale management was het opbouwen van een solide pre- en post-shot routine. Dit stelde me in staat om zeer procesgericht te zijn in plaats van resultaatgericht. Hierdoor had ik altijd iets positiefs om op te focussen, wat ik als een grote hulp ervaarde.”

 

De Evolutie van Kleiduivenschieten volgens Ed Solomons

Hoe heeft het kleiduivenschieten zich door de jaren heen ontwikkeld en welke veranderingen heb je omarmd in je trainingsroutine?

Ed Solomons: “Ik denk dat doelen zeker veranderd zijn. Met nieuwere en betere machines hebben baanontwerpers meer mogelijkheden om de kleiduiven te manipuleren en een grotere variëteit te tonen. Over het algemeen lijken er minder lange-afstandsdoelen te worden gepresenteerd, wat ik jammer vind, maar als schutter is het je taak om te leren omgaan met wat er wordt gepresenteerd. Dit is niet altijd wat je wilt schieten, maar wat je moet schieten. Ik heb al jaren niet meer persoonlijk deelgenomen aan wedstrijden, maar met mijn studenten ben ik altijd gefocust op het verbeteren van de zwakste punten in hun spel, wat hen op de lange termijn ten goede komt.”

 

Advies voor Nieuwkomers in Kleiduivenschieten

Wat voor advies zou je geven aan nieuwkomers om te excelleren in kleiduivenschieten?

Ed Solomons: “Verwaarloos de basis niet. Begrijp oogdominantie en de basismechanica van het schieten, en oefen met structuur!”

 

Het Mentale Aspect van Kleiduivenschieten

Kun je ingaan op de mentale aspecten van schieten en hoe je je mentale spel beheert tijdens toernooien?

Ed Solomons: “Dit is heel persoonlijk en varieert van persoon tot persoon, dus te specifiek zijn hier zal voor veel mensen niet nuttig zijn. Wat ik wel wil zeggen is dat veel mensen denken dat ze aan hun mentale spel moeten werken, terwijl het in werkelijkheid vaak de technische kant is die eerst verbeterd moet worden. Het mentale spel komt veel later, en voor veel clubschutters zelfs nooit in enige echte diepte.”

 

Drills en Oefeningen voor Nauwkeurigheid

Zijn er specifieke drills of oefeningen die volgens jou significant bijdragen aan het verbeteren van nauwkeurigheid en consistentie?

Ed Solomons: “Routine en kwaliteit van training (niet altijd de hoeveelheid) zijn absoluut de sleutel.”

 

Balans tussen Training, Competities en Persoonlijk Leven

Hoe balanceer je je training, competities en persoonlijk leven om op je piek te presteren?

Ed Solomons: “Toen ik meedeed aan competities, was dat eerlijk gezegd het enige waarop ik me focuste. Mijn sociale leven en werk waren volledig gestructureerd rond mijn schietactiviteiten, en ik geloof dat als je de beste wilt worden, dit is wat je moet doen. Dit is echter niet voor iedereen, en voor de meeste mensen is een meer gematigde aanpak die de resultaten maximaliseert een goed begin. Het hebben van een lange termijndoel of -objectief is belangrijk, omdat dit afhankelijk van wat het is, de mate van toewijding vormgeeft die je in je persoonlijke ontwikkeling stopt.”

 

Het Belang van Teamwerk en Samenwerking in Kleiduivenschieten

Kun je de rol van teamwork en kameraadschap in kleiduivenschieten beschrijven, vooral in team evenementen?

Ed Solomons: “Het is altijd belangrijk om plezier te hebben, en ik heb enkele van mijn beste en meest loyale vrienden ontmoet via het schieten. Primair moet het leuk zijn, want voor 99,9% van de mensen is het geen baan maar een hobby. In werkelijkheid is schieten een individuele sport, soms als onderdeel van een team. Focus op jezelf en de variabelen die je kunt controleren. Wat de andere jongens doen, is buiten jouw controle. Probeer je teamgenoten te ondersteunen, maar speel je eigen spel en laat de andere jongens hun ding doen – zie wat de scores zijn als je klaar bent.”

 

Uitdagingen in de Loopbaan van Ed Solomons

Met welke uitdagingen ben je geconfronteerd tijdens je carrière, en hoe heb je die overwonnen?

Ed Solomons: “Ik veronderstel dat er veel zijn, ik heb langdurige gezondheidsproblemen gehad die tot op de dag van vandaag problemen kunnen veroorzaken, maar weet je, de meeste mensen hebben iets waar ze mee moeten omgaan, dus je hebt niet per se een nadeel. Ik denk eigenlijk dat mijn gezondheidsproblemen mijn focus, zelfvertrouwen en algemene levenshouding hebben verbeterd, dus in zekere zin heeft het me geholpen. Er zijn in de loop der jaren verschillende moeilijke tijden, problemen en beslissingen geweest voor mij, en ik ben er altijd uitgekomen. Ik geloof dat iedereen hetzelfde kan doen, soms moet je gewoon doorzetten.”

 

Veiligheid en Verantwoordelijkheid in Kleiduivenschieten

Kun je het belang van veiligheidsmaatregelen en verantwoord schieten in de sport benadrukken?

Ed Solomons: “Veiligheid moet het eerste zijn dat in schutters wordt ingeprent, en hoe we ons presenteren aan het publiek is erg belangrijk. Er zijn veel mensen die niet aan de kant van sportschieten staan, dus we moeten ervoor zorgen dat we hen geen munitie geven om tegen ons te gebruiken.”

Ed Solomons biedt in dit exclusieve interview voor www.jacht-schietsportblog.nl diepgaande inzichten in de wereld van kleiduivenschieten. Van het belang van een gestructureerde trainingsroutine tot het overwinnen van persoonlijke uitdagingen, Ed deelt waardevolle adviezen voor schutters van elk niveau. Met zijn indrukwekkende lijst van prestaties, waaronder het winnen van de FITASC Sporting World Championship in 2014 en het leiden van het Engelse Sporting Team naar een gouden medaille in 2012, blijft hij een inspirerende figuur in de sport. Zijn focus op veiligheid, teamwerk en het mentale aspect van de sport maakt dit interview een must-read voor iedereen die zijn schietvaardigheden wil verbeteren.

Boek Schietlessen met Ed Solomons

Ben je geïnteresseerd in schietlessen van een van de meest gerenommeerde kleiduivenschutters ter wereld? Ed Solomons biedt exclusieve trainingssessies aan voor zowel beginners als gevorderden die hun vaardigheden willen verbeteren. Of je nu je techniek wilt verfijnen, je mentale focus wilt versterken, of specifieke drills wilt leren, Ed’s expertise kan je helpen je doelen te bereiken.

Voor boekingen en meer informatie over schietlessen kun je contact opnemen met Ed via zijn sociale mediakanalen op Instagram of bezoek zijn website. Mis deze kans niet om te leren van een wereldkampioen en je schietvaardigheden naar een hoger niveau te tillen!

Wil jij jouw bedrijf of producten onder de aandacht brengen op jacht-schietsportblog.nl? Neem dan gerust contact met ons op via info@jacht-schietsportblog.nl. Wij bespreken graag de mogelijkheden met jou en kijken uit naar een succesvolle samenwerking. Profiteer van onze groeiende community en versterk jouw merk vandaag nog!

Tot snel,

Het team van jacht-schietsportblog.nl

 

Comments are disabled.