The Clay Ladies NL: Vrouwen in de Kleiduivensport Verenigen Zich

 

In mei 2022 had Ilse Elshof een briljant idee: een gemeenschap creëren waar vrouwen die kleiduiven schieten elkaar kunnen ondersteunen en inspireren. Zo ontstond The Clay Ladies NL, een Facebookgroep en later een bredere beweging die vrouwen in de kleiduivensport samenbrengt en hun vaardigheden versterkt.

 

Het Ontstaan van The Clay Ladies NL

De kleiduivensport is vaak gedomineerd door mannen, wat het voor vrouwen lastig kan maken om hun plaats te vinden op de baan. Ilse Elshof, zelf een ervaren schutter, merkte dit en besloot hier verandering in te brengen. Ze creëerde een veilige en ondersteunende omgeving waar vrouwen elkaar konden ontmoeten, ervaringen delen en elkaar helpen groeien in de sport. The Clay Ladies NL was geboren.

De Missie en Doelen van The Clay Ladies NL

  • Ondersteuning van Vrouwen: Vrouwen aanmoedigen om zelfverzekerd naar de schietbaan te gaan.
  • Verbetering van Schietvaardigheden: Regelmatige bijeenkomsten en evenementen om de vaardigheden van de deelnemers te verbeteren.
  • Me-Time en Gemeenschap: Belang van ontspanning en sociale verbinding door gezamenlijke activiteiten.

Organisatie en Evenementen

The Clay Ladies NL organiseert jaarlijks zes Shooting Events verspreid over Nederland. Deze evenementen worden ruim van tevoren aangekondigd en bieden vrouwen de kans om op verschillende kleiduivenbanen door het land te schieten.

Hoe Worden de Evenementen Georganiseerd?

  • Voorbereiding: Het organiseren van een Shooting Event vergt veel tijd en energie. Daarom plaatste Ilse een oproep voor hulp, en al snel hadden een aantal dames zich aangemeld om mee te helpen.
  • Communicatie: Via de Facebookgroep, website, Instagram en WhatsApp worden alle evenementen en nieuws aangekondigd.

Succes en Samenwerkingen

Het eerste grote succes voor The Clay Ladies NL kwam in februari 2023, toen ze opgemerkt werden door de Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer (NOJG). Deze samenwerking was een belangrijke stap, die de organisatie professionaliseerde en meer mogelijkheden bood voor nieuwe projecten.

Wat Houdt een Shooting Event In?

De Shooting Events van The Clay Ladies NL zijn toegankelijk voor zowel ervaren schutters als nieuwkomers.

Deelnemen aan een Event

  • Inschrijving en Betaling: Na inschrijving ontvang je een factuur. Na betaling ben je verzekerd van deelname.
  • Programma: Jachtaktehouders en sportverlofhouders krijgen 50 duiven, met of zonder begeleiding. Introducees krijgen 25 duiven met instructie.
  • Afsluiting: Elk event eindigt gezellig met een drankje en hapje.

 

The Clay Ladies NL is een unieke gemeenschap die vrouwen in de kleiduivensport samenbrengt. Met een sterke focus op ondersteuning, schietvaardigheid, en sociale verbondenheid, biedt de groep een veilige en inspirerende omgeving voor vrouwen in heel Nederland. Door het organiseren van zes evenementen per jaar, elk op een andere locatie, krijgen dames de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, nieuwe vrienden te maken, en vooral, plezier te hebben in hun sport. Of je nu een ervaren schutter bent of net begint, bij The Clay Ladies NL vind je altijd een warm welkom en een plek om te groeien.

De Fotograven die de foto’s hebben gemaakt is Marieke Schuit van
Jachtfotograaf.nl en Nicky Koopmans.

Comments are disabled.